Burun ameliyatı, burnun şeklini değiştirmek veya bazı sorunların giderilmesini sağlamak amacı ile gerçekleştirilmektedir. Son dönemlerde oldukça sık uygulanan bir ameliyat olduğu gözlemlenmektedir.
Bu işlemin zor olduğu bilinmektedir fakat geliştirilen yeni ameliyat yöntemleri ile daha rahat bir şekilde bu dönemin geçirilebildiği görülmektedir. Hasta eğer burnunun görünümünden estetik açıdan memnun değilse uygulanabilmektedir. Ayrıca geçirilen kazalar ve yaralanmalar sonucunda oluşan deformasyonların önlenmesi amacıyla da uygulanabilmektedir.
İçindekiler
Pek çok farklı sebepten dolayı gerçekleştirilen bu işlemde nefes almanın da kolaylaştırılması sağlanmaktadır. Doğum kusuru bulunan kişilerde bulunan sorunlar da bu sayede giderilebilmektedir. Solunum sisteminin önemli bir parçası olan burnun daha iyi bir şekilde işlevlerini yetine getirmesi sağlanmaktadır. Ayrıca estetik anlamda da iyi bir görünüm elde edilmesi hedeflenmektedir.
Burun Ameliyatı Nedir?
Burun Ameliyatı Nedir? Birçok farklı nedenden dolayı uygulanabilen burun ameliyatı hem estetik anlamda hem de sağlık anlamında oldukça iyi sonuçları ortaya çıkarmaktadır. Doğru bir şekilde gerçekleştirilen burun ameliyatı ile birlikte kişinin daha iyi bir görünüm kazanması sağlanabilmektedir. En sık yapılan ameliyatlar arasında burun ameliyatlarının yer aldığı gözlemlenmektedir.
Doğumsal sorunlar, yaralanma ve kaza sonucu oluşan deformasyonlar, istenmeyen görünüm, nefes alma güçlükleri bu ameliyat ile birlikte giderilebilmektedir. Burun ameliyatları farklı yöntemlere sahiptir. Bu yöntemlerden hangileri hastaya en uygun olan ise o yöntem tercih edilmekte ve buna göre işlem gerçekleştirilmektedir.
Burun Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Burun Ameliyatı Nasıl Yapılır? İlk olarak hastanın durumu detaylı bir şekilde incelenmektedir. Yapılan kontroller sonucunda nasıl bir tedavi yöntemi uygulanacağı belirlenmektedir. Bu sayede bir tedavi planlaması oluşturulmakta ve buna uygun bir şekilde hareket edilmektedir. Aynı zamanda hastanın istekleri ve şikayetleri de dikkate alınmaktadır. Hastanın isteklerine uygun bir şekilde hareket edilmektedir.
Fiziki muayene ile hastanın burnunun iç ve dış yapısı incelenmektedir. Bununla birlikte bazı testler uygulanmaktadır. Hastanın ameliyat için hazır olduğu belirlendiğinde zaman belirlenmektedir. Ameliyat yöntemlerinden hangisinin uygulanacağına da karar verilmektedir. Bazı hastalarda açık ameliyat yapılması gerekmektedir. Fakat bazılarında ise kapalı ameliyat yöntemi ile hiçbir kesi açılmadan işlem gerçekleştirilmektedir.
Burun Ameliyatı Kaç Saat Sürer?
Burun Ameliyatı Kaç Saat Sürer? Burun ameliyatları mevcut koşullara göre belirlenen ameliyatın seyrine uygun olarak ilerlemektedir. Ortalama 2 ile 2,5 saat sürdüğü bilinmektedir. Fakat bu süre pek çok farklı etken bağlı olarak değişim gösterebilmektedir. Uygulanacak operasyonun neden yapıldığına, nasıl bir yöntem uygulandığına, hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak süre de değişim gerçekleşebilmektedir.
Operasyondan önceki gece hastanın yatışının yapılması gerekmektedir. Ayrıca ameliyattan önceki süreçte belirli saat aralıklarda hastanın hiçbir şey yememesi ve içmemesi gerekmektedir. Burun Ameliyatı sonrası ise hasta genelde 1 gece hastanede yatırılmakta ve ardından taburcu edilmektedir. Ancak bu süre hastadan hastaya değişim gösterebilmektedir.
Burun Ameliyatı Riskli midir?
Burun Ameliyatı Riskli midir? Her ameliyatın kendine özgü bazı riskleri bulunmaktadır. Bu nedenle burun ameliyatlarının bazı riskleri olduğu bilinmektedir. Öncelikle burun oldukça hassas bir organ olduğundan dolayı kanama oluşma ihtimali bulunmaktadır. Bu durum hem ameliyat esnasında hem de ameliyat sonrasındaki dönemde meydana gelebilmektedir. Fakat bu kanama ciddi oranda büyük bir kanama değildir. Hayati bir tehlike oluşturmamaktadır.
Ayrıca bazı hastalarda ameliyat sonrasında tamamen düzelme sağlanamamaktadır. Bundan dolayı da ikinci bir ameliyat yapılması gerekebilmektedir. Özellikle kişinin nefes almasını zorlaştıracak durumlar meydana geliyor ise ikinci ameliyat kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilmektedir. Burunda gerçekleştirilen ameliyatlarda risklerin nadiren ortaya çıktığı bilinmektedir.
Estetik burun ameliyatı hakkında detaylı bilgi için tıklayın.
Burun ameliyatın sonra genel anestezi etkisi geçince şiddetli olmasa da ağrı hissedilebilmektedir. Konforun sağlanması ve ağrı hissedilmemesi için doktorunuzun reçete ettiği ağrı kesici ilacı ihtiyaç halinde ve düzeni olarak kullanmak gerekmektedir. Burun ameliyatı için yaş sınırı yoktur ancak genel olarak yetişkinler arasında yapılır. Ancak, çocuklar için de burun ameliyatı yapılabilir ancak öncelikle çocuğun fizyolojik ve psikolojik gelişimini tamamlamış olması gerekir. Burun ameliyatı yaş sınırı olarak genellikle 14 yaşından itibaren yapılabilir. Ancak, çocuklar için burun ameliyatı için yeterli olup olmadığını anlamak için doktorlar çocuğun fizyolojik ve psikolojik gelişimini değerlendirirler. Burun ameliyatı öncesi dikkat edilmesi gerekenler, doktorunuz tarafından detaylı olarak belirtilecektir. Ancak dikkat edilmesi gerekenler ana hatlarıyla şu şekildedir; ameliyattan önceki gece ılık su ile duş alınmalı, saç spreyi veya saç jölesi kullanılmamalı, erkek hastalar sakal tıraşı olmalı, ameliyat saatinden en az 8 saat önce yeme ve içme kesilmelidir. Burun ameliyatı sonrasında şiddetli ağrı genelde olmamaktadır. Gelişen ameliyat teknikleriyle beraber, ameliyat sonrası ağrı oluşumu da azalmaktadır. Ancak yine de şiddetinin az olduğu ağrılar olabilmektedir. Bunun için doktorunuzun reçete ettiği ağrı kesici ilacı kullanmalısınız.Burun Ameliyatından Sonra Ağrı Olur mu?
Burun Ameliyatı için Yaş Sınırı Var mıdır?
Kaç Yaşından İtibaren Burun Ameliyatı Olabilirim?
Burun Ameliyatı Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?
Burun Ameliyatı Sonrası Şiddetli Ağrı Olur mu?